Suç duyurusunu geri çekti

Brezilyalı yıldız Neymar’ın transferinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Barcelona Kulübü Başkanı Sandro Rosell’e suç duyurusunda bulunan kulüp üyesi Jordi Cases, geri adım attı.

Suç duyurusunu geri çekti
27 Ocak 2014 Pazartesi 00:13 tarihinde eklendi.


Cases’in avukatı Felipe İzquierdo, Rosell’in istifasının ardından suç duyurusunun “görevini yerine getirdiğini” belirterek onun müvekkili tarafından geri çekildiğini açıkladı. İzquierda, “Suç duyurusu görevini yerine getirdi, bu korkutmak için değildi. Sayın Rosell şeffaflık iddiasında bulunurken doğruyu söylemedi ve bundan sonra kulüpler üyelerini daha çok dikkate alırlar” dedi.

Jordi Cases’in Neymar’ın transferine ilişkin mantıklı bir açıklama talep ettiğini belirten avukatı, yeni Başkan Josep Maria Bartomeu’nun açıklamalarını tatmin edici bulduklarını aktardı.

La Vanguardia gazetesinin haberine göre nihai kararı sorgu yargıcı Pablo Ruz verecek. Eczacılık yapan kulübün sıradan üyesi Cases, Neymar’ın 57 milyon Euro’ya alınmadığını öne sürerek Başkan Rosell’e karşı suç duyurusunda bulunmuştu.

Rosell, suç duyurusunun Madrid’deki Ulusal Mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine geçen Cuma günü istifa etmişti. İstifa depreminden bir gün sonra kameralar karşısına geçen yeni Başkan Josep Maria Bartomeu, Neymar’ın Barça’ya maliyetini 86,2 milyon Euro olarak açıklamıştı.


CİHAN