Tanpınar Edebiyat Yarışması'na rekor başvuru

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’na rekor başvuru yapıldı.

Tanpınar Edebiyat Yarışmasına rekor başvuru
13 Mayıs 2013 Pazartesi 17:07 tarihinde eklendi.

Her yıl yurt içi ve yurt dışında çok sayıda katılım gerçekleşen yarışma bu yıl “Hikâye” dalında gerçekleştirildi. “Bir rüyadan arta kalan hüzün” başlıklı yarışmaya Amerika Birleşik Devletleri, Hong Kong, İsviçre, Danimarka, İsveç, Polonya ve Almanya gibi ülkelerin yanı sıra Kars’tan Edirne’ye Van’dan İzmir’e Türkiye’nin 67 farklı şehrinden toplam 985 eser başvurdu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yurt içi ve yurt dışından yarışmaya ilgi gösteren edebiyat tutkunlarına teşekkür ederken, yarışmayla ilgili asıl yükün jürinin omuzlarında olduğunu belirtti. Seçici jüriye başarı ve kolaylık dileyen Başkan Dündar, sonuçları yarışmaya katılanlarla birlikte heyecanla bekleyeceklerini dile getirdi.

Başvuruları 3 Mayıs tarihinde sona eren yarışmanın seçici kurulu Hilmi Yavuz, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Ali Çolak, Başar Başarır, Müge İplikçi, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz’den oluşuyor.

Yoğun katılım nedeniyle sonuçların 8 Haziran tarihinde açıklanamayacağını, yeni tarihin duyurulacağı ifade edildi.


CİHAN