"Toplantı Türk futbolu açısından çok önemli"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, yeni sezon öncesinde Spor Toto Süper Lig'de yer alan takımların teknik direktörleriyle yaptıkları toplantının, Türk futbolunun geleceği açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

12 Ağustos 2013 Pazartesi 20:02 tarihinde eklendi.

İstanbul The Grand Trabya Otel'de gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan MHK Başkanı Zekeriya Alp, toplantıya sadece 9 takımın teknik direktörünün katıldığını belirterek, "Bazı arkadaşlar mazeretlerini bildirerek, bazıları da bildirmeden gelmediler.

Burada böyle bir toplantının yapılması Türk futbolunun geleceği adına son derece önemliydi. Gönül isterdi ki hepsinin buraya katılması, fakat maalesef gördüğünüz gibi son derece eksi bir kadro ile toplantı yapmak durumunda kaldık." dedi.

Geleceğe dönük anlamlı bir toplantı yaptıklarını ifade eden Alp, "İlişkilerimizdeki sorunları, sıkıntıları paylaştık. Onların istediklerini, bizim istediklerimizi masaya yatırdık. Bu, atılmış çok güzel bir adımdır. Bu adımı önümüzdeki haftalarda, aylarda devam ettirmek istiyoruz ve hakem camiası ile futbol camiasını çok daha sıkı fıkı bir birlik ve beraberlik içerisinde götürmek istiyoruz. Ümit ediyorum gelecekte bunun yararlarını göreceğiz." diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'deki takımların teknik direktörlerinin, Türk futbolunda son derece önemli bir yer teşkil ettiğini de belirten Alp, "Onlara, futbolcuları yönlendirip, futbolun kuralları çerçevesinde hareket etmelerini sağlarlarsa bize ve hakemlerimize son derece yardımcı olacaklarını ifade ettik. Onlar da bu çerçeve içerisinde gerekenleri yapacaklarını sözünü verdiler.

Teknik direktörlerle hakemlerimiz birlikte çok güzel şeyler yapmak istiyoruz. Türk futbolunda bu bir milat olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü hakemlerimizin iyi maç yönetmesi, az hata yapması futbolcuların iyi niyetine bağlı. Bunu daha evvel de defalarca söyledim. Bu iyi niyeti sağlayacak olan kişiler de teknik direktörlerdir diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.



CİHAN


CİHAN