Toraman'ın oyunu tutmadı

Türkiye Kupası finalinde cezalı duruma düşen İbrahim Toraman, bundan kurtulmak için kırmızı kart görmeye çalıştı

Toramanın oyunu tutmadı
21 Nisan 2011 Perşembe 11:01 tarihinde eklendi, 1.654 kez okundu.

 

Beşiktaş’ta sarı kart gören İbrahim Toraman, final için cezalı duruma düştü. Siyah-beyazlı oyuncunun bundan kurtulma çabası ise sonuç vermedi.
 
Karşılaşmanın 38. dakikasında hakemin sarı kart gösterdiği İbrahim’in tek kurtuluş çaresi vardı; ikinci sarı karttan kendisini attırıp, ilk lig maçında bu cezayı çekebilmek... Böyle olsa, tecrübeli savunmacı finalde takımını yalnız bırakmayacaktı. Bu düşünce içerisinde ikinci yarıya başlayan siyah-beyazlı oyuncu, karşılaşmanın son bölümünde kart almak için uğraştı.
 
Birkaç kez rakibine sert giren İbrahim, bir türlü kart göremeyince, kaleci Rüştü ile görüştü. Tecrübeli file bekçisi, “Aut atışını sen kullanırsın. Gecikirsen hakem kart vermek zorunda kalır” dedi. Ancak iki oyuncunun konuştuklarını gören hakem Kuddusi Müftüoğlu, böyle bir durumun varlığını anladı. Nitekim son bölümde, bir serbest vuruş öncesinde topun yanındaki İbrahim Toraman’ın önüne geçen Müftüoğlu, “İbrahim git... Göstermeyeceğim sarı kart” diyerek niyetinin ne olduğunu anladığını açık açık söyledi. Bunun üzerine siyah-beyazlı oyuncu ayrıldı.
 
Buna rağmen Toraman, niyetinden vazgeçmiş değildi. Fakat karşılaşmanın hakemi, maçı uzatmadan bitirince, İbrahim Toraman’ın final hayalleri son bulmuş oldu. 11 Mayıs Çarşamba günü Kayseri’deki finalde yer alamayacak olan futbolcu, karşılaşmanın ardından büyük üzüntü yaşadı.