"Trabzon'un havası her şeyi düzeltir"

Trabzonspor'u çalıştıracak olan Mustafa Reşit Akçay, transferle ilgili talebinin olmadığını belirterek, "Trabzon'un havası, enerjisi, insanının sıcaklığı her şeyi düzeltmek için yeterli" dedi. Akçay, eldeki yabancı oyuncuları da kullanmaya çalışacaklarını vurguladı.

Trabzonun havası her şeyi düzeltir
05 Haziran 2013 Çarşamba 23:58 tarihinde eklendi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2012-2013 dönemi mezunu töreni bu akşam yapıldı. Törende 'Yılın Onur Ödülü', Trabzonspor Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'na verildi.

Ancak Kulüpler Birliği Toplantısı'na katılan Hacıosmanoğlu, ödül törenine katılamadı. Hacıosmanoğlu'nun yerine ödülü Genel Sayman Engin Hacısalihoğlu aldı. Gecede ayrıca Trabzonspor Basketbol takımı başkanı Mehmet Yiğit Alp'e 'Yılın Spor Yöneticisi', 1461 Trabzon'a 'Yılın Takımı' ve Mustafa Reşit Akçay'a 'Yılın Teknik Direktörü' ödülü verildi.

TRABZONSPOR'A LAYIK OLACAĞIM
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, ödül töreni sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı. Akçay, Trabzonspor'da çalışacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Trabzonlu bir teknik adam olarak. Trabzonspor ile ilgili hayalleri olan bir insanın bu göreve getirilmesi benim adıma çok onur verici bir durum. Ama bu cesaretli kararı alan İbrahim bey ve yönetim kurulunu takdir etmemekte mümkün değil.

Çok büyük desteği arkamda hissettiğim toplumun katmanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Layık olmaya çalışacağım buna gönülden inanıyorum. Layıkta olacağım buna sizde inanabilirsiniz" dedi.
 
HİÇ KORKMUYORUM
 
Akçay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bugün Türkiye'de 4 büyük takımın içerisinde yer alan ve kitlesi fazla olan, seveni çok olan bir camiadan bahsediyoruz. Trabzonspor'un sorunları yok. Bu sorunlar Trabzonspor için hiçbir zaman sorun olarak göz önüne getirilemez.

Çok büyük bir camiamız, enerjimizi bir araya getirdiğimizde bunlar gibi yüzlerce sorunun üzerinden gelebiliriz. Hiç de korkmuyorum, hiç de sorun olarak bakmıyorum. Elimizdeki her türlü argümanları bir araya getirerek bu sorunları aşabiliriz."

KALİTELİ YABANCI OYUNCULARIMIZ VAR
 
Mevcut yabancı oyuncuları kullanmaya çalışacaklarını da ifade eden Akçay, "Trabzonspor'un şu anda çok kaliteli yabancıları var. Çeşitli nedenlerle belki geçen yıl randıman alınmamış olabilir, ancak bu alınamayacak anlamı taşımaz.

Farklı değişik stratejilerle bu elimizdeki yabancıları kullanmaya çalışacağız. Kullanamazsak ise transfer gerekiyorsa transfer yapabiliriz, gerekmiyorsa da ona göre strateji belirleyebiliriz. Bu hiç sorun değil. Bu konuların bazıları Sportif Direktörümüz Ünal Karaman'ın konuları içerisine girdiği için onunla istişareyi bitirmeden bu konularla ilgili konuşmayı da doğru bulmuyorum" diye konuştu.
 
HORONDAKİ GİBİ DİK OYNAYACAĞIZ
 
Akçay, Trabzonspor'un nadide bir çiçek olduğunu da vurgulayarak, şöyle konuştu: "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Trabzonspor herkesin nadide bir çiçeğidir. Güneşte çok bırakırsanız kurutursunuz, yağmurda çok bırakırsanız çürütürsünüz.

Toplumun büyük bir kesimi bu çiçeği kime emanet ettiği ile ilgili çeşitli fikirleri var. Bir kısmının çok büyük bir güveni var bize karşı bir kısmının ise güvensizliği var. Bu çok doğal bir reflekstir. Bu reflekse sahip olan insanları biraz daha rahatlatmak için bir süreden bahsediyoruz. Bu süre içerisinde felsefemizi sahada dik duran takım olarak yansıtacağız. Horon da nasıl dik durup oynuyorsak, oyunumuzda dik durup oynayacağız. Dik oynayarak bize güvensiz olanların da güvenini alacağız. Bu yüzden altı aylık süre talep ediyorum" dedi.
 
Akçay, bir gazetecinin, 'Transfer talebiniz var mı?' sorusuna ise, "Hiçbir talebim yok, Trabzon'un havası, enerjisi, insanının sıcaklığı her şeyi düzeltmek için yeterli" diye cevap verdi.
 
TRABZONSPOR'A ALMAN KONDİSYONER
 
Öte yandan Trabzonspor Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'in kondisyoneri Yannick Obenauer'i de teknik ekibe dahil etti. Mustafa Reşit Akçay'ın isteğiyle teknik ekibine dahil edilen Obenauer'in, bir iki gün içerisinde Trabzon'a geleceği öğrenildi.

DHA