"Transferleri yabancı kuralına yaptık"

Beşiktaş Kulübü Futbol Genel Direktörü Önder Özen, 6+0+4 kuralının geçen yıldan beri bilindiğini ve transferlerini buna göre yaptıklarını söyledi.

Transferleri yabancı kuralına yaptık
16 Ağustos 2013 Cuma 19:37 tarihinde eklendi.

Yeni transferlerin imza töreninde basın mensuplarını sorularını cevaplayan Önder Özen, bu sezonki transfer politikalarına açıklık getirdi.

Özen, "6+0+4 kuralına uyum sağladık. Oyuncu göndermemiz gerekmiyor. Planlamamızı ona göre yaptık. Franco bir projedir. Atiba’nın da kalitesine güvendiğimiz için transferini yaptık. Doğru bir planlama doğrultusunda ilerlediğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Beşiktaş yönetiminden memnun olup olmadığı şeklindeki bir soruya Önder Özen, "Doğru soru, 'yönetim benden memnun mu?' olmalı." karşılığını verdi.

Özen şöyle devam etti: "Benim yönetimimden memnun olup olmamam değil yönetimin benden memnun olup olmamasıdır önemli olan. Bana destek veriyorlar. Birçok isteğimize olumlu yanıt verdiler. İstediğimiz transferleri yaptık."

Büyük karşılaşmaların Olimpiyat Stadı'nda oynayacak olmaları ve taraftarın maçlara ilgi gösterip göstermeyeceği yönündeki bir soruya da Özen, "Beşiktaş taraftarı bizim yanımızda olacaktır. Kalbi ile çalışan kalbiyle oynayan oyuncuları gördüğünde taraftarlarımız inanıyorum ki biz nerede oynarsak oynayalım stadı dolduracaklardır. Önemli bir seyirci grubuyla maçlarımızı oynayacağımızı düşünüyorum." cevabını verdi.

Basında hakkında çıkan eleştirilerle ilgili de Önder Özen, şu ifadeleri kullandı:

"Çok çalışıyoruz o nedenle basında hakkımızda çıkan haberlerle ilgilenmiyoruz. Hata yapabiliriz çalışan insanlar hata yapar. Yaptığımız doğrular bize cesaret veriyor. Yönetim Kurulumuz her koşulda bize destek verdiler onlara çok teşekkür ediyorum."

Öte yandan basın mensuplarının Fernandes ve Almeida hakkındaki sorularına ise Futbol Genel Direktörü Özen, şöyle cevapladı:

"Fernandes ve Almeida değerli oyuncular. Bu oyuncularla yeni sözleşme yapmak için profesyonellerimiz çalışıyorlar. Rahat ve huzurlu olmaları için bir an evvel kendileriyle sözleşme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Almeida’nın bir sakatlığı vardı ama kendisiyle son yaptığım görüşmede Trabzonspor maçına yetişebileceğini söyledi."


CİHAN