Türk futbolunun efsaneleri Bakü'de

Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in 90'inci doğum yıldönümü anısına yapılan bir etkinlik çerçevesinde Bakü'ye gelen Türk futbolunun efsane isimleri Hakan Şükür Rüştü Rençber ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı federasyona ait bazı tesisleri ziyaret etti.

01 Mayıs 2013 Çarşamba 21:42 tarihinde eklendi.

 

Tesislerde basına açıklamalarda bulunan Hakan Şükür Azerbaycan'da futbolun devlet politikası haline gelmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Şükür, devlet desteği ile tesisleşmenin hızla devam etmesinin Azerbaycan futbolunun geleceği adına çok önemli olduğunu bildirdi. Azerbaycan Futbol Federasyonu'nun (AFFA) gençlere yatırım yapmasının önemini vurgulayan Hakan Şükür', "AFFA'nın gençlerin eğitimi adına projeler hazırlıyor olması çok anlamlı." dedi. 
 
Rüştü Rençber de Azerbaycan'a daha önceleri defalarca geldiğini fakat bu gelişlerinin daha değerli olduğunu ifade etti. Rençber, Azerbaycan'a AFFA'nın organizesiyle sokak futbolunun geliştirilmesi amacıyla geldiklerini söyledi. Rüştü, ülkede yeterince genç nüfusun mevcut olduğunu sadece futbolun daha da sevdirilmesi adına projelerin geliştirilmesinin gerektiğini söyledi. 
 
Türk futbolunun efsaneleri bu akşam yapılacak aktif futbol hayatı bitmiş olan dünya yıldızları takımında yer alarak Azerbaycan'ın eski futbolcuları ile bir gösteri maçına çıkacak.

CİHAN