"Türk futbolunun temizlenmesi lazım"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu'nun kapanış konuşmasını yapan Başkan Yıldırım Demirören, kendisine ve yönetimine yönelik eleştirileri cevapladı.

Türk futbolunun temizlenmesi lazım
19 Haziran 2013 Çarşamba 00:18 tarihinde eklendi, 1.040 kez okundu.

Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun temiz futbol eleştirilerine hak veren Demirören, salonu terk eden delegelere de sitem etti.

Demirören, JW Marriott Hotel'de düzenlenen TFF Olağan Mali Genel Kurulu'nun kapanış konuşmasında, kurulda salonu terk edenlere eleştirilerde bulundu. Delegelere teşekkür eden Demirören, "Benim ve federasyonun gücü burada kalan arkadaşlardır, burayı terk edip gidenler değil. Onlar adam konuştururlar. Konuşturdukları adam da federasyonun parasını alıp 3 ay Bodrum'da tatil yapan Kemal (Ulusu) başkan." diye konuştu.

Küçük büyük diye ayırmadan tüm maçlara gidilip destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Demirören, Galatasaray'ın şampiyonluk kupası ile Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin kazandığı Ziraat Türkiye Kupası maçına gitmediği ve kupayı vermediği eleştirilerine cevap vererek şöyle devam etti:

"Ben her Beşiktaş maçına giderim, her Trabzonspor ve Fenerbahçe maçına giderim. Türkiye tarihinde 14 yaş altı finaline giden ilk başkanım. Büyük maçlara gitmekle bir şey olmuyor. Bizim derdimiz altyapı. Bu altyapıyı da beraber çözeceğiz. Federasyon şov işi değildir.

Federasyon, burada adam konuşturmak değildir. (Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kastederek) Sayın Başkanım doğru söylüyor. Futbolun baştan aşağıya temizlenmesi lazım. Temizlenmesi gerekenler zaten gittiler. Önce onlar temizlenecekler. Benim ve arkadaşlarımın veremeyeceği hiçbir hesap yoktur."

Federasyon olarak, "UEFA'dan Türkiye'ye gelecek ceza var mı?" diye sorduklarını ifade eden Demirören, sözlerini, "Türk futbolu ile Türkiye Futbol Federasyonu ilgilenir. Diğerleri, kulüplerin kendi davalarıdır. Biz taraf olamayız. Kulüpler haklarını savunurlar ya da savunamazlar, cezalarını alırlar veya alamazlar. Bizi uzaktan yakından ilgilendirmez. Yeter ki Türk futboluna bir şey gelmesin." diye bitirdi.


CİHAN