"Türkiye’de alt yapı sistemi kötü"

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türkiye’de alt yapı sisteminin olmadığını ve alt yapı teknik direktörlerine de değer verilmediğini söyledi.

Türkiyede alt yapı sistemi kötü
06 Mayıs 2013 Pazartesi 17:46 tarihinde eklendi.

 

Bülent Uygun, Gaziantepsporlu futbolcular Cenk Tosun ve Bekir Ozan Has ile birlikte, Zirve Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu bir panele katılarak öğrencilerin sorularını cevapladı. Gaziantepspor’daki başarısının sırrını öğrencilere anlatan tecrübeli teknik adam, “Her hocanın kendisine has bir tarzı vardır. Ben gördüğüm her hocanın iyi yanını kendime aldım. Bunun sonucunda benim de kendime has bir tarzım var. Ben her oyuncuya ayrı ayrı en uygun ortamı hazırlarım ve bu uygun ortamlar bize başarıyı getirdi.” dedi.
 
Uygun, söyleşi sonrası Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında futbol camiasında yaşanan sıkıntılardan bahseden Uygun, en önemli problemin yeterli teknik mekanların olmadığını belirtti. 
 
Zirve Üniversitesi sporcularının çok iyi yetiştiğini, bununla birlikte geleceğe umutla baktığını ifade eden Uygun, “Zirve Üniversitesi’nin sporcularına sağladığı imkânlar bizleri bile imrendiriyor. Sporcularına destek veren ve onları her konuda donanımlı birer sporcu olarak yetiştirmeleri bizleri mutlu ediyor. Zirve Üniversitesi sayesinde sporda donanımlı gençler yetişiyor.” diye konuştu.
 
Öğrencilerden gelen soru üzerine Türkiye’deki alt yapı sistemini de değerlendiren Uygun, “Türkiye’de maalesef alt yapı sistemi yok. Bu yüzden futbolcu olmak çok zor. Cenk Tosun’un genç yaşta bu kadar iyi olmasının sebebi Almanya’da çok iyi bir altyapı sisteminden gelmesidir.” diye konuştu. 
 
Türkiye’de altyapı teknik direktörlerine değer verilmediğini sözlerine ekleyen Uygun, altyapıya ve tesisleşmeye önem verildiği takdirde Türk futbolunun daha iyi yerlere geleceğini savundu. 
 
Cenk Tosun da, “Ülkemizde sporculara hizmet edecek tam donanımlı sporcu sağlığı merkezlerine ihtiyaç var. Ayrıca sporcunun geleceğinin güvence altına alınması için zorunlu sağlık ve emeklilik sigortaları mutlaka olmalı.” ifadelerini kullandı.