"Türkiye'siz olmaz"

Ferrari’nin dünya şampiyonu pilotu Alonso, Türkiye’nin takvimde kalması gerektiğini söyledi

Türkiyesiz olmaz
06 Mayıs 2011 Cuma 09:20 tarihinde eklendi, 1.859 kez okundu.

 

“İstanbul Park dünyanın en iyi pistlerinden biri ve tüm pilotlar seviyor. Takvimden çıkarsa çok üzülürüz. Formula 1 hayranları burada oldukça fazla ve insanlar bize çok sıcak davranıyorlar.”
 
FERRARI’NİN çifte dünya şampiyonu pilotu Fernando Alonso, Türkiye Grand Prix’sinin takvimden çıkarılmaması gerektiğini söyledi.. Shell Formula 1 Müdürü Ian Albiston ile birlikte Pendik’teki Divan Asia Otel’de düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Türkiye Grand Prix’sinin son olabileceğinin hatırlatılması üzerine İspanyol pilot içini döktü:
 
“BU son yıl mı olur, bilmiyorum. Bu konuda haberler okudum ama dedikodu gibi geliyor. Nihai kararı yöneticiler verecek. İstanbul’da son yıl ise üzülürüm. İstanbul Park’ı tüm pilotlar seviyor, yeni sezonda takvimden çıkarılırsa çok üzülürüz. İstanbul Park, dünyanın en iyi pistlerinden birisi.
 
BURADA insanlar bize çok sıcak davranıyor. Tesisler de çok güzel. Türkiye GP’sini seviyoruz. Umarım takvimden çıkmaz. Türkiye’de Formula hayranları çok. Havalimanına geldiğim an bunu hissediyorum. Her yerde çok iyi bir atmosfer oluyor.
 
8. VİRAJ TAKVİMİN EN ZORLUSU
 
İSTANBUL Park Pisti’nin 8 numaralı virajı bence tüm takvimin en zorlusu. Korkmuyorum ama çok zorlu bir viraj. Bu viraja 4 saniyede girip çıkıyoruz, 4G kuvvete maruz kalıyoruz. Lastikler sağdan zorlanıyor. 4 saniye boyunca lastiklere büyük bir güç biniyor. Araçlarımızda bu viraj için de düzenlemeler yapıyoruz.
 
İSTANBUL’DA çok iyi sollama fırsatları var. Pazar günü çok güzel bir yarış olacak diye bekliyorum. Herkes podyuma çıkmak istiyor. Bütün pilotlar agresif olacak ve heyecanlı bir yarış yaşayacağız. İstanbul Park çok harika ve yeni özellikleri pazar günü kullanmak istiyoruz.”
 
‘İstanbul’da F1 çok daha cazip!’
 
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, F1’in Türkiye’de olmasından mutlu olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye GP’sinin resmi dergisindeki yazısında şu ifadeleri kullandı: “Milyarlarca insanın izlediği F1 yarışları, İstanbul’un çok kültürlü yapısıyla daha cazip hale geldi. Dünyanın sayılı motor sporları tesislerinden biri olan İstanbul Park’ta yarış inanıyorum ki bu yıl çok daha büyük bir heyecana sahne olacak, hayranları tarafından çok daha büyük bir ilgiye kavuşacak.”
 
‘Ecclestone’a kabul ettiremedik’
 
2005 yılından beri düzenlenen ancak fiyat anlaşmazlığı nedeniyle takvimden çıkma ihtimali olan F1 için görüşmeler sürüyor... 
 
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, talebin fazla olduğunu belirtirken, “Oturalım konuşalım ama 13.5’ten 26’ya olmasın. Daha düşük bir rakam olsun dedik ama kabul etmedi. İşler biraz çıkmaza girdi. Ecclestone burada, bakanımız burada herhalde konuşacaklar. Gönlümden geçen Formula 1’in devam etmesi” dedi.
 
‘Pistin yerine fuar alanı yaparız’
 
F1’İN takviminden çıkmamak için herkes seferber olurken pistin bulunduğu Tuzla Belediye Başkanı’ndan ‘yaratıcı’ bir öneri geldi. 
 
Yılda bir kez kurulan organizasyon için yatırımın doğru olmadığını belirten başkan Şadi Yazıcı, “Buranın bir fuar alanına dönüştürülmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Boş alanları ve alt yapısı dahil bölgeyi içine alan, 3. Köprü, TEM, E-5, havaalanı gibi her şeyiyle hazır projeyi Başbakan’a sunduk” sözleriyle olaya ‘farklı’ bir boyut getirdi.