Tüzük için komisyon kurulacak

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun şubat ayı toplantısı yapıldı.

Tüzük için komisyon kurulacak
08 Şubat 2012 Çarşamba 17:52 tarihinde eklendi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyeleri Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Refik Arkan, Ali Gürsoy, Celal Gürcan, Abdürrahim Albayrak, Ahmet Ocaklı, Semih Haznedaroğlu, Necati Demirkol, Aka Gündüz Özdemir va Emir Sarıgül hazır bulundu. 
    
Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray Kulübü Tüzüğü'nde yapılması planlanan değişikliklerle ilgili bir tüzük tadil komisyonu kurulması için üyelerden onay alırken, kulüp yönetimi de Celal Erkut başkanlığında, Prof. Hamdi Yasaman, Murat Develioğlu, Sedat Doğan, Vural Aküzüm ve Refik Arkan'dan oluşan bir komisyon oluşturulduğunu yazılı olarak divan başkanlığına iletti. 
    
İrfan Aktar, kulüp tüzüğü hazırlanmasının divan kurulunun yetkisinde olduğunun altını çizerek, yönetimin belirlediği komisyona kendilerinin de ek isimler vereceklerini dile getirdi. 
     
-Şampiyonlara başarı beratı- 
     
Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda birinci olan yüzme şubesi sporcuları ve teknik heyetine başarı beratları verildi. 
    
Yüzme şubesi sporcuları ve teknik heyeti toplantıda tek tek anons edilerek kürsüye çağrılırken, başarı beratları, üyelerin alkışları altında takdim edildi. 
     
-Divan üyelerinden, yönetime destek- 
     
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyeleri, sarı-kırmızılı yönetimin şike soruşturması sürecinde sergilediği politikaya destek verdi. 
    
Divan kurulu üyelerinden Türker Arslan, futbolun içinde bulunduğu kriz döneminde tutarlı bir duruş sergileyen Galatasaray yönetimine destek olunması gerektiğini belirterek, yönetimin açıklamalarının ve sergilediği tutumun, divan kurulunca aynen benimsendiği yönünde bir deklarasyonun kabul edilmesi gerektiğini kaydetti. 
    
Bunun üzerine Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, bu yönde yazılı bir metini oylamaya sundu ve metin oy çokluğuyla kabul edildi. 
     
-Divan başkanlığı seçim yarışı başladı- 
     
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun nisan ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesi yarış hareketlendi. 
    
Yaptığı konuşmanın ardından Türker Arslan, divan kurulu başkanlığına aday olacağını duyurup, üyelerden oy istedi. 
    
Arslan'ın kürsüden inmesi sırasında ise mevcut başkan İrfan Aktar da, seçimde yeniden aday olacağını deklare etti.