"Üç puanı alacağız"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerine kötü bir başlangıç yaptıklarını, yarın akşam arzu edilen ve iyi bir oyunla Kazakistan maçından üç puan alacaklarına inandıklarını, alınacak galibiyetle hem tablonun hem de düşüncelerin değişeceğini söyledi.

Üç puanı alacağız
15 Kasım 2014 Cumartesi 14:30 tarihinde eklendi.

Yarın akşam Türk Telekom Arena Stadı'nda Kazakistan ile oynanacak grup eleme maçı öncesinde Riva'da bulunan Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, yarınki karşılaşma öncesinde hiçbir sakat oyuncularının bulunmadığını belirterek, "Kötü giden maçlardan sonra sakatlıkların arttığını sebeplerin bahanelerin çoğaldığını görmekteyiz. Gelmeden önce aldığım rapora göre tüm arkadaşlarımız yarınki maça hazır. Gökhan Gönül'de ufak bir sıkıntı var ama maça kadar iyi olacaktır. Esnek dizilişli bir kadro olacağız." dedi.

Brezilya maçı sonrasında yaşananları fazla konuşup buranın havasını bozmak istemediğini, emeklerinin zayii olmasına da müsaade etmeyeceğini kaydeden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buranın havasını bozmaya, emeğimizin zaiyi olmasına gönlüm razı olmaz. Eğer böyle yaparsam bu amaca hizmet etmiş olabiliriz. Söylenecek ne varsa söyleme zamanı çok hepimizin fikir tartışması olur. İnsanlar da bıktı. Konsantremi bozmam ayrıca çok da iyi durumdayım. Bu maça ait kötü kalıntıları nötr hale getirmek için uğraştık. Yarınki Kazakistan maçı öncesinde ben çok iyiyim. Hiçbir sorun yok."

KAZAKİSTAN'I ARZU EDİLEN BİR OYUNLA YENİP ÜÇ PUANI ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Bir gazetecinin, 'Kazakistan maçının anlamı ve önemi nedir. Sadece üç puan mıdır?' sorusuna tecrübeli teknik adam, "Gruplara sadece halkımızın değil hepimizin beklentileri altında bir başlangıç yapamadık. Böyle bir başlangıç yaşadığımı ben de hatırlamıyorum. Bu durum bizim de hoşumuza gitmiyor. Yarın Türk Milli Takımı'nın arzu edilen bir oyunla rakibini yenip üç puanı alacağına inanıyorum. Bu galibiyetten sonra hem tablo hem de düşüncelerimin ümitlerin değişiceğine yürekten katılıyorum. Kazakistan her maçta gol atan bir kakip. Kendisine olan güvenini sahada üç puanla ifade etmesi gerekiyor. Olaylara çok daha geniş açıdan ümitli bakacağız." diye konuştu.

Brezilya ile oynanan maç ve sonrasında yapılan eleştiriler ve Türk Milli Takımı'nın ne zaman rayına oturabileceği şeklindeki bir soruya ise Terim, şu cevabı verdi:

"Bu çok konuşmamız geken bir konu. Maçta bana bağrılmadı, Federasyon'a bağrıldı. Mesele kimin canı yanar ise bir başkasının canını yakmaya çalışıyor. Bundan vazgeçmek lazım. Benim canım yandı onu yakmamayı yaparak doğruyu bulacağız. Yaşanan süreçte Federasyon, teknik direktörler, futbolcular tek başına suçlu olabilir mi ? Çarşamba akşamı Brezilya ile berabere kalsak kendimizi kandırsak doğru olur mu? Bu gerçekleri görmemiz lazım.

Başarısızlıkta arayacağımız suçlular birşey getirmiyor. Ben o maçta yaşanan olayları yadırgıyorum. Böylesine bir maçı kim kaybetmek ister ki. Benden hiçbir zaman 'elimdeki kadro bu kardeşim' dediğimi duymadınız. Olandan en iyisini almaya çalışan bir tavrım var. Şikayet ve bahane ürütmeye gelmedim. Hepsini halledeceğiz. Brezilya'ya yenildik diye başımızı öne eğmenin anlamı yoktur. Biz utandırılacak birşey yapmadık. Sadece Brezilya'ya mağlup olduk. O maç beynimize kalbimize hitap eden gerçek bir maç oldu. İlerleyen yıllarda iyi de oynamışız diyeceğiz. Bir maçı 3-0 veya 4-0 kazansak Türk futbolu kurtulmuyor ki. Tabii ki mağlubiyetten ben de hoşlanmıyorum."

DEVŞİRME OYUNCU KONUSUNDA KURALLAR KAİDELER BİZİ BİRAZ ZORLUYOR

Fatih Terim, basın toplantısı sırasında dün gece izlediği Almanya'da devşirme oyuncu sayısının arttığını ifade etmesi üzerine kendisine sorulan, 'Türk Milli Takımı'na devşirme oyuncu kazandıracak mısınız?' sorusuna ise "Kural kaide bize de pek uymuyor. Bizim kanunlarımızda 5 sene gibi bir süre var. En son da FIFA'nın koyduğu 5 senelik süre var. Orada biraz zor oluyor ama biz diyoruz ki böyle bir global dünyada çok tuhaf birşey değil ama kendi oyuncularımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Onlardan daha çok ortaya çıkarmak mecburiyetinde olduğumuzu hissediyoruz o yönde çalışıyoruz. Kendisini her zaman Türk hisseden Türk'tür. Şu anda her hangi bir yol almış durumda değiliz. Kurallar kaideler biraz zorluyor. bizi." diye cevap verdi.


CİHAN