UEFA'dan Galatasaray'a ceza!

İşte Galatasaraylı taraftarların merakla beklediği yanıt: Sarı-kırmızılı kulüp, UEFA Financial Fair Play kuralı çerçevesinde 200 bin euro para cezası aldı.

UEFAdan Galatasaraya ceza!
06 Mayıs 2014 Salı 14:12 tarihinde eklendi, 1.293 kez okundu.
Galatasaray'dan bütçeyi 60 milyon dolar aştığı için ek raporla savunma isteyen Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Financial Fair Play ihlalinin cezasını bellirledi. Avrupa futbolcunun patronundan Galatasaray'a 200 bin euro ceza geldi.
 
3puan.com'un haberine göre; UEFA, şu an için başka bir yaptırımda bulunmayacak. Manchaster City ve PSG'nin ağır cezalar aldığı bir ortamda Galatasaray'ın 200 bin euro ceza ile bu süreci atlatması otoritelerce 'şans' olarak değerlendirildi. UEFA, City ve PSG'Ye yaptığı gibi Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi için kadro kısıtlama cezası vermedi. 
 
Galatasaray bütçesini geçen sezon 60 milyon dolar aşmış, bunun 22 milyon dolarını ek raporda kur farkı olarak açıklamıştı. Geri kalan kısmı için ise "Ek gelir ve oyuncu maaşlarında indirime gideceğiz" ifadeleriyle garanti verilmişti.  
 
LAVEZZI VE PASTORE GİDEBİLİR 
 
Fransız basınından L'Equipe'te yer alan iddiaya göre, Paris Saint Germain, Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde bazı yıldız oyuncularıyla sezon sonunda yollarını ayırmak zorunda kalacak. 
 
Teknik Direktör Laurent Blanc'ın yüksek kazançları nedeniyle kulübü finansal açıdan zorlamasına rağmen Edinson Cavani ve Marco Verrati gibi yıldız oyuncuları kadroda tutmayı planladığı vurgulandı. Blanc'ın sezon sonunda takımdan göndermeyi planladığı isimler arasında Ezequiel Lavezzi ve Javier Pastore'nin yer aldığı, ilk 11'de oynatmayı planlamadığı bu futbolcuların gönderileceği belirtildi. 
 
Satılması planlanan yıldız futbolculara İtalya'nın önde gelen kulüplerinin talip olduğu ve uygun bonservis bedeli karşılığında gönderilmesinin beklendiği ifade edildi.