VakıfBank'a kupa öncesi Yeşilyurt morali

VakıfBank, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nde oynadığı erteleme maçında Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt’u 3-0 ile geçti ve 16. haftayı da galibiyetle kapattı.

20 Şubat 2013 Çarşamba 23:56 tarihinde eklendi.

 

Sarı-siyahlılar, bu galibiyetle hafta sonunda Ankara’da düzenlenecek olan Teledünya Türkiye Kupası Final karşılaşmaları öncesinde moral kazandı.
 
Bu sezon oynadığı 29 resmi maçın tamamını kazanan VakıfBank, Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt ile oynadığı erteleme maçında rakibine yüksek bloğuyla rakibine geçit vermedi ve Brakoçeviç’in etkili sayılarıyla ilk seti 25-20 ile aldı. Üstünlüğünü ikinci sete de taşıyan VakıfBank, çekişmeli geçen bu seti 25-22; son seti de 25-21 ile geçerek sonuca gitti: 3-0. VakıfBank bu sonuçla 16 hafta sonunda 47 puana ulaşarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.
 
Maç sonrası VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, yaptığı açıklamada, "VakıfBank sezon başında koyduğu hedeflere doğru emin adımlarla yürüyor. Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’a kalarak bu hedefin ilk adımını atmış olduk." diyerek, maçla ilgili de şunları söyledi:
 
"Bugün kazandığımız maçla da Türkiye Ligi’nde yolumuza devam ediyoruz. Şimdi önümüzdeki hedef Teledünya Türkiye Kupası. Hafta sonu Ankara’da çok zorlu geçeceğini tahmin ettiğim üç maç oynayacağız. Bunların hepsini kazanarak İstanbul’a kupa ile dönmek istiyoruz. Ankaralı seyircileri çok güzel maçlar bekliyor."

CİHAN