Valencia'dan Fener'e davet

Valencia Kulübü, Mehmet Topal ve Tino Costa’nın transferi için Fenerbahçeli yöneticileri görüşmeye çağırdı. İki tarafın hafta içinde İspanya’da bir araya geleceği ve işi çözüme kavuşturacağı bildirildi

Valenciadan Fenere davet
11 Haziran 2012 Pazartesi 09:00 tarihinde eklendi.

 

Fenerbahçe’nin transfer gündeminde bir numaraya oturan Tino Costa - Mehmet Topal ikilisinde düğümün önümüzdeki hafta içinde çözüme kavuşacağı öğrenildi.
 
Valencia Kulübü’nün, sarı-lacivertli yöneticileri İspanya’ya davet ettikleri ve bu transfere son noktayı koymak istedikleri bildirildi. İki oyuncuyu satarken mali bir kayıp yaşamak istemeyen Valencia Kulübü’nün, Mehmet Topal ve Tino Costa’yı aldığı fiyata vermeyi düşündüğü kaydedildi. Topal’a 5 milyon, Costa’ya ise 6 milyon euro ödeyen İspanyol ekibi, bu oyuncuları gönderirken kâr etmek yerine, parayı kurtarma telaşına düştüler.
 
Konuyla ilgili Milliyet’e özel açıklamalar yapan bir kulüp yöneticisi, “Mehmet Topal ve Costa için 11 milyon euronun altına asla inmek istemiyoruz. Bu niyetimizi Fenerbahçe Kulübü de biliyor. Haftaya oturup konuşacağız, sanırım sorun çözüme kavuşacak” ifadelerini kullandı.
 
En fazla 8 milyon euro
İspanyol medyası ise Fenerbahçe’nin bu iki oyuncu için kesinlikle 11 milyon euro ödemek istemediğini, Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın raporu doğrultusunda rakamın en fazla 8 milyon euroya çıkabileceğini ileri sürdü. Valencia’nın bu iki oyuncuyu elinden çıkarmak istemesinin Fenerbahçe için bir avantaj olduğuna dikkat çeken gazeteler, iyi bir pazarlık halinde sarı-lacivertli ekibin masadan karlı kalkabileceğini kaydettiler. İspanyol basını, iki oyuncunun Fenerbahçe ile her konuda anlaştığını da vurguladı.

Milliyet