Yazarı diziden endişeli

‘Game of Thrones’un yazarı George R.R.Martin, 5 kitap önde olsa da TV serisinin kendisine yetişmesinden endişeli

Yazarı diziden endişeli
18 Haziran 2012 Pazartesi 18:45 tarihinde eklendi, 1.097 kez okundu.

 

Kısa sürede klasikleşen ‘Game of Thrones’ serisinin yazarı George R.R.Martin’in yazma hızının oldukça yavaş olduğu hayranları tarafından bilinen bir gerçek. Bu sebeple tüm hızıyla devam eden dizi serisi, konuyla ilgili yeni endişeler doğurdu: Acaba devam kitapları dizinin hızına yetişebilecek mi?
 
Yazar, TV serisini kendisini takip eden dev bir lokomotife benzetiyor ve altında kalmamak için gerekli gayreti göstereceğini söylüyor. Martin, ''Zaten okurlarım hızımdan şikayetçiydi. Şimdi onlara diziyi izleyenler de eklenecek'' diyor. Serinin kendisine yetişmesinin en son isteyeceği şey olduğunu söyleyen Martin, aslında 5 kitap önde olduğunu ancak prodüksiyonun yazma hızından çok daha hızlı ilerlediğini, dolayısıyla hikayenin sonuyla dizinin sonunun aynı zamana denk gelebileceğini söyledi.
 
Martin şu anda orijinal ismi 'The Winds of Winter' olan 6. Kitap üzerinde çalıştığını ve sonrası için 'A Dream of Spring' ismini vermeyi kararlaştırdığı yedinci bir kitap olduğunu söyledi.
 
Martin, Game of Thrones serinin ilk kitabı olan ‘Buz ve Ateşin Şarkısı’nı 1996’da yazdı. İkinci kitap olan ‘Kralların Çarpışması’ ise 1998’de, ‘Kılıçların Fırtınası’ ise 2000 yılında okuyucuyla buluştu. Ancak son iki kitapta aradaki zaman açıldı. ‘A Feast for Crows’ 2005’te ve ‘A Dance with Dragons’ ise 2011’de okuyucuyla buluşmuştu.

NTV