Yeni Bobo Diego Costa

Beşiktaş, A.Madrid’in 22 yaşındaki yükselen değerini kiralamayı başardı

Yeni Bobo Diego Costa
04 Haziran 2011 Cumartesi 09:59 tarihinde eklendi, 1.283 kez okundu.

 

Menajer Mendes’in özel çabaları sonrası Kartal olan Brezilyalı futbolcu, önümüzdeki sezon siyah-beyazlı formayla mücadele edecek.. Beşiktaş yönetimi forvet oyuncusunun satın alma opsiyonunu da üzerine aldı
 
BEŞİKTAŞ’I seneye kim durduracak gerçekten merak konusu.. Geçen sezon oluşturduğu müthiş kadronun alışma sürecine takılması sebebiyle ligde ve Avrupa’da bekleneni veremeyen ama Türkiye Kupası’nı kazanarak 2010-11 sezonuna imzasını bırakmayı bilen siyah-beyazlılar, ‘uzay’ takımını kuruyor.. Öyle ki, uzun süredir peşinden koşulan Diego Forlan’ın bitmek tükenmek bilmeyen isteklerinden bunalan ve Uruguaylı yıldızdan vazgeçen Kartal, onun yerine Atletico Madrid’de daha gözde hale gelen geleceğin yıldızını kadrosuna katmayı başardı: Diego Costa.
 
YÖNETİMİN sessiz sedasız götürdüğü pazarlıklar sonrası 1 yıllığına kiralanan Brezilyalı genç yıldızın satın alma opsiyonunu da elinde bulunduran siyah-beyazlı yöneticiler böylece takımda kalıp kalmaması yılan hikâyesine dönen Brezilyalı gol makinesi Bobo’nun da nazıyla uğraşmak zorunda kalmayacak.
 
BOBO’YA ALTERNATİF
 
TIPKI Bobo gibi hem kiralık hem de genç yaşta Türkiye’ye gelen Costa’yı tanımamız gerekirse.. Geçen sezon kelimenin tam anlamıyla müthiş bir patlama yaptı Sambacı. 22 yaşında olmasına rağmen Forlan’dan çoğu maçta formayı kapan ve Uruguaylı’nın yedek kulübesiyle tanışmasına sebep olan Costa, çıktığı 39 maçta 8 gol 5 asist yapmayı başardı. Quaresma, Almeida, Fernandes ve Simao’nun menajerliğini yapan Jorge Mendes’e bağlı bulunan genç yıldızın bu çıkışı, Beşiktaş’la müthiş ilişkiler kuran Portekizli menajerin de dikkatini çekti ve siyah-beyazlılara yaptığı ortayla gol sorununu çözdü.
 
1.86 boyunda olan ve ileri uç hattının her yerinde forma giyebilen golcü yıldızın yakın zamanda resmi imzayı atıp Kartal olması beklenirken, resmi açıklama da kısa süre içerisinde yapılacak. Costa’nın gelmesiyle, uzun süredir beklemede olan Bobo’nun da başka bir takımla anlaşması bekleniyor.

Vatan Gazetesi