Yeni Star Wars'un ismi belli oldu

Star Wars'un heyecanla beklenen yeni filmi Star Wars Bölüm 7'nin adı açıklandı ama, serinin hayranları isimden hiç memnun değil

Yeni Star Warsun ismi belli oldu
07 Kasım 2014 Cuma 10:47 tarihinde eklendi, 1.204 kez okundu.
Star Wars hayranlarının uzun zamandır beklediği açıklama, sessiz sedasız geldi. Dün gece Disney Twitter ’da bir açıklama yaparak, Star Wars Bölüm 7’nin adını duyurdu. Yeni filmin adı “The Force Awakens” (Güç Uyanıyor) olacak. 
 
Başlık öyle klasik , yaratıcılıktan öyle uzak ki, Star Wars hayranları neredeyse kazan kaldırdı. Ayrıca daha önceki Star Wars filmlerinin isimlerini de fazlaca hatırlatıyor. The Verge'e göre bu bir sürpriz değil. Zira filmin yönetmeni J.J. Abrams, daha önceki açıklamalarında bu filmin orijinal üçlemenin (Bölüm 4, 5 ve 6’nın) bir devamı niteliğinde olacağını belirtmişti. Dolayısıyla bu yeni filmin başlığının da önceki filmlerle benzer bir çizgide olması pek de şaşırtıcı değil.
 
Fakat internet boş durur mu? Yapıştırdı isim önerilerini... The Force Awakens adıyla dalga geçen hayranlar, kendi önerilerini sıralamaya başladı. Salon.com'un derlediği, en ilgi çeken birkaç tanesi ise şöyle...
 
1. Güç Sabah Uyandığında Böyleydi (@djolder)
2. Bölüm 7: Güç Uyanıyor
    Bölüm 8: Güç Duş Alıyor
    Bölüm 9: Güç Kahvaltı Yapıyor (@treelobsters)
3. Star Wars: Güç Öğlen Şekerlemesi Yapıyor (@chillmage)
4. Star Wars: George Lucas Dahil Edilmedi (@RonanFarrow)
 
Disney dün yaptığı duyuruda, Star Wars Bölüm 7’nin çekimlerinin bitmek üzere olduğunu da duyurdu. Tabii bu, filmin yakında yayınlanacağı anlamına gelmiyor. Serinin hayranları, 2015 yılının Aralık ayına kadar beklemek zorunda. Tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de de gösterime girecek olan filmin, 18 Aralık’ta sinemalara gelmesi bekleniyor.