Yer gök sarı-kırmızı

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu şampiyonu olması, yurt genelinde coşkuyla kutlandı.

Yer gök sarı-kırmızı
12 Mayıs 2012 Cumartesi 23:10 tarihinde eklendi, 2.752 kez okundu.

 

Eskişehirsporlu taraftarlar, Fenerbahçe-Galatasaray maçının bitiş düdüğünün ardından İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı ile Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi ve Vural Sokak'ta yürümek istedi. 
     
Bu sırada bazı Eskişehirsporlu taraftarlar, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlayan Galatasaraylı taraftarlara tepkide bulundu. 
     
Bunun üzerine bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, taşkınlık çıkartan bazı Eskişehirsporlu taraftarlara müdahale etti. Polis, bazı taraftarları gözaltına aldı. 
     
Maçın ardından Kastamonu'daki sarı kırmızılı taraftarlar Cumhuriyet, Atatürk, Yalçın, Plevne ve Kışla Caddelerinde araçlarıyla konvoy oluşturdular. 
     
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sürdüren taraftarlar, meşale yakarken, bazı taraftarların oyun havaları eşliğinde dans etti. 
     
Zonguldak'ta maçı çeşitli mekanlarda izlemeyi tercih eden Galatasaraylı taraftarlar, müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşadı. 
     
Karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur atan sarı-kırmızılı seyirciler, coşkularını kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı ve Zonguldak Valiliği önünde sürdürdü. 
     
Bazı taraftarlarda kent merkezinde bulunan süs havuzuna girerek şampiyonluğu kutladı. 
     
Şampiyonluk kutlamaları sırasında bir taraftarın yanında buluna kurusıkı tabir edilen tabanca ile kent merkezinde sevinç gösterisinde bulunduğu sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı görüldü. 
     
Van'da, kahvehane ve kafeteryalarda izleyen Galatasaraylı taraftarlar, maçın bitişiyle Cumhuriyet Caddesi'ne akın etti. 
     
Şampiyonluk şarkılarını seslendirerek, tezahüratlarda bulunan sarı-kırmızılı taraftarlar belediye binası önünde toplandı. Şampiyonluk sevinciyle doyasıya eğlenen taraftarlar havai fişekler patlattı. Bazı taraftarlar araçlarıyla cadde ve sokaklarda tur atıp korna çalarak kutlamaya katıldı. 
     
Cumhuriyet Caddesini bir süre trafiğe kapatan taraftarlar, polisin uyarısıyla yolu açarak önce valiliğe kadar yürüyen taraftarlar daha sonra olaysız bir şekilde ara sokaklara dağıldı.