"Yönetimde görev almayacağım"

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, yeni dönemde sarı - lacivertli kulübün yönetiminde görev almayacağını söyledi.

Yönetimde görev almayacağım
10 Ekim 2013 Perşembe 18:00 tarihinde eklendi.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı,Zorlu Center'da kendi adını taşıyan mağazanın açılışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunda herhangi bir listede yer almayacağını belirten Kiğılı, "Bundan sonra herhangi bir görev almayı düşünmüyorum. Çok yoruldum. Üzerime düşen Fenerium’ları dört yıldan beri idare ediyorum.

Bugün Fenerium'lar Fenerbahçe’nin en parlak şirketlerinden bir tanesi. Artık kendi işlerime yöneleceğim. Her zaman Fenerbahçe Kulübü’nün emrindeyim ama yeni dönemde görev almayacağım." diye konuştu.

Otuz seneden bu yana Türk futbolunun içinde bulunduğunu aktaran Kiğılı, TFF'de de herhangi bir düşünmediğini de kaydetti.

Fenerbahçe'nin sezonu şampiyon tamamlaması gerektiğini de vurgulayan Abdullah Kiğılı, "Sezonun ilk maçında Torku Konyaspor’a mağlup olmuştuk. O, futbolda her zaman olan bir durum değildi. Arkasından aldığımız seri galibiyetlerle liderliğe yükseldik.

Takımın teknik kadrosu ve futbolcular çok kuvvetli ve deneyimli. Fenerbahçe, ligi çok rahat iki takım götürebilecek bir kadroya sahip. Onun için bu sezon mutlaka şampiyon olmamız lazım." dedi.

TRABZONSPOR MAÇINDAKİ OLAYLAR

Geçtiğimiz hafta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve golsüz berabere biten Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası, sarı - lacivertli taraftarların Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na saldırması ile ilgili de konuşan Kiğılı, "Türkiye’de her oynanan lig maçından önce daima İl Spor Güvenlik Kurulu toplanır ve iki takımın yöneticileri bir araya gelir. Yol haritası tespit edilir.

Futbolcuların ve yöneticilerin hangi güzergahı izleyeceği, hangi yoldan gidecekleri, eskort eşliğinde stada girişleri ve çıkışlar bellidir. Bunlara uyulmayınca sistem bozuluyor. Zaten 2,5 yıldır süregelen tatsız bir durum var. Sonuçta da nahoş hadiseler oldu. Biz Trabzon’a gittiğimizde nasıl ağırlandıysak, burada da Trabzonsporlu yöneticiler aynı şekilde karşılandı." dedi.

Kiğılı, Fenerbahçe Kulübü’nün mücadele öncesi ve sonrasında üzerlerine düşen görevi yerine getirdiğini ve TFF'den herhangi bir ceza almaması gerektiğini savundu.

FATİH TERİM, TÜRK FUTBOLUNUN ÇOK DEĞERLİ BİR HOCASI

Galatasaray ile yolları ayrılan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in çok değerli bir teknik adam olduğunu belirten Fenerbahçe Başkan Vekili Kiğılı, "Milli takım Fatih hocanın eline geldiyse Milli takımın geleceğinden kimse korkmasın.

Yıllarca TFF’de Fatih Terim ile çalışmış bir kişi olarak, doğru bir emanet olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim, Türk futbolunun çok değerli bir hocası. Kendisiyle çok daha iyi yerlere geleceğimizi ümit ediyorum. Mühim olan birlik ve beraberlik içerisinde Milli takımı desteklemek." şeklinde görüş belirtti.

Terim üzerinden yapılan tartışmaları da hoş bulmadığının söyleyen Abdullah Kiğılı, "Böylesine bir teknik adamla kulüp arasındaki sorun inşallah en kısa zamanda iyi bir şekilde neticelenir. Fatih hocalar ülkede çok yetişmiyor." yorumunda bulundu.

TFF tarafından bu sezon uygulanan 6+0+4 yabancı kuralını doğru bulmadığının da altını çizen anlatan Kiğılı, şunları kaydetti: "TFF, bir sene önce liglerin statüsünü tespit ediyor. O gün hiçbir kulüp ve Kulüpler Birliği Vakfı itiraz etmiyor. Olay resmileştikten sonra bir şey yapamazsınız ama yapılan iş yanlış.

Eğer dünya kulübü olmak istiyorsanız ve yurt dışında önemli neticeler almak istiyorsanız bu iş 6 yabancıyla olmaz. Bu kez içeride yerli yabancı futbolcuların değeri artıyor. Bu kez milyon avrolar verilerek futbolcu alınıyor.

Burada bir dengesizlik var. Bu iş böyle gitmez. Onun için önümüzdeki sezon için tedbirler alınır ve itirazlar yapılırsa, yabancı oyuncu kuralı uygulanmayabilir. Abdullah Kiğılı olarak karşı çıkıyorum. Fenerbahçe Kulübü böyle düşünmüyor. Ben şahsi olarak karşıyım."


CİHAN