Zeki Demirkubuz çok kızdı

Son filminde ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a göndermeler yapıldığı yönündeki iddialara konu olan Zeki Demirkubuz CNN Türk'te konuştu

Zeki Demirkubuz çok kızdı
11 Nisan 2012 Çarşamba 22:35 tarihinde eklendi, 3.534 kez okundu.

 

Ünlü yönetmen Zeki Demirbukuz ve oyuncu Engin Günaydın vizyona girmek için gün sayan "Yeraltı" filmini CNN Türk ekranlarında anlattılar. Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Demirkubuz filmin iddialı olduğunu ve ciddi bir yatırım yaptığını kaydetti.
 
100 SALON İSTERDİK AMA 25 SALONDA GÖSTERİME GİRİYORUZ
 
Salon bulmakta güçlük çektiklerini vurgulayan Demirkubuz bundan salon sahiplerinden çok seyircinin sorumlu olduğunu söyledi.
 
"Film 25-30 kadar salonda gösterime girecek. Bu bizim tercihimiz değil elbette. Hatta ben bu filme kendi çapımda büyük para da yatırdım ve fırsat olsa 100 salonda falan gösterme sokardım filmi. Ancak salon sahiplerinden çok Türk toplumunun bu tür filmlere ilg göstermemesi nedeniyle salon bulamıyoruz."
 
ÇEKİMLER BAŞLADIĞINDA AÇILAY BU KADAR POPÜLER DEĞİLDİ
 
Yalan Dünya dizisinde Açılay karakterini canlandıran ve Yeraltı filminde de rol alan Nihal Yalçın'ın dizide yaptığı Zeki Demirkubuz esprileri de programda gündeme geldi. Demirkubuz, Yalçın ve Sırrı Süreyya Önder gibi isimlerin film çekilirken bu kadar popüler olmadıklarını vurgularken "film herkese yaradı" dedi.
 
NURİ BİLGE CEYLAN'A GÖNDERME YAPTIĞI İDDİASI DOĞRU MU?
 
Cüneyt Özdemir, medyada yer bulan ilginç bir iddiayı da Zeki Demirkubuz'a sordu. Filmde ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a göndermeler yapıldığı yönündeki iddiaları yanıtlayan Demirkubuz iddiayı kesin bir dille red ederken iddia sahiplerini ciddiyete davet etti "benim umurumda bile değil" dedi.
 
"Valla bunlar beni ilgilendiren bir durum değil. Magazincileri anlıyorum. Ama daha başka insanların bir bildiklerin varsa çıkıp söylemeliler. Ciddiye alıp bir şey söyleyeyim. Böyle bir durum olmadığı sürce bu toplara girmem. Bu tartışmaların bir parçası olmam. 16 yıldır yönetmenik yapıyorum ve 16 yılda büyük emeklerle oluşturduğum bir değer var bunu da böyle bitirmem. Doğru dürüst bir ciddiyet içinde ifade edilmediği sürece ya da iftira ya da 3. sınıf bir magazin olarak kalır. Türkiye'de hayat o kadar bayağı bir dille ele alınıyor ki insanların büyük acıları bile mavra konusu oluyor. O nedenle benimle ve filmle ilgili bu tür şeylerin olması da garip değil. Ama bunlar benim umurumda bile değil... "