Ertuğrul Kürkçü Meclis'e giriyor

BDP'nin desteklediği Türkiye sol hareketinin önemli ismi, bağımsız Mersin adayı Ertuğrul Kürkçü Meclis'e giriyor.

Ertuğrul Kürkçü Meclise giriyor
12 Haziran 2011 Pazar 20:26 tarihinde eklendi, 1.613 kez okundu.

 

68 kuşağının önde gelen öğrenci liderlerinden biri olan Kürkçü, 18 Ekim 1970′de Türkiye Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu (DEV – GENÇ) Genel Başkanlığı’na seçildi. Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere olayından samanlığa saklanarak sağ kurtulan tek kişi oldu. 
 
Sıkıyönetim mahkemelerinde yargılandı, ölüm cezasına mahkûm edildi, 1974′te çıkarılan genel Af Yasası ile cezası 30 yıla çevrildi; 14 yılını cezaevinde geçirdikten sonra 1986′da yapılan infaz yasası değişikliğiyle serbest bırakıldı. Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisi’nin yayın yönetmenliğini yaptı. 
 
Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. ÖDP ayrışmasının ardından oluşumuna katıldığı Sosyalist Emek Hareketi PG (SEH), Mart 2010′da yeni katılımlarla Sosyalist Gelecek Parti Hareketi adını aldı. 2002 – 2007 yılları arasında Siyasi Gazete isimli siyaset ve kültür dergisini çıkardı. Siyasi Gazete’nin “eki” Sosyalist Emek’in ardından Eylül 2009′dan bu yana yayınlanan Ekmek&Özgürlük’ün editörlüğünü ve Bianet'in koordinatörlüğünü yapıyor.