F.Bahçe'den Sow açıklaması

Fenerbahçe, Sivasspor maçında Ersun Yanal tarafından kadroda yer verilmeyen Moussa Sow ile ilgili çıkan haberlere yönelik bir açıklama yayınladı.

F.Bahçeden Sow açıklaması
02 Eylül 2013 Pazartesi 18:40 tarihinde eklendi.

Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasındaki Sivasspor maçında, oyuncumuz Moussa Sow’un ilk 18’de yer almaması üzerine yapılan çeşitli spekülasyonlar nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme gerekliliği doğmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki;

Teknik Direktörümüz Sayın Ersun Yanal ve ekibinin tercihleri göz önünde bulundurularak, kadromuzda yer alan yabancı oyuncuların, kural gereği dördünün; maçların stratejik ehemmiyeti, teknik-taktik sebepler, oyuncu performansı ve müsabaka yoğunluğuna bağlı olarak kadroda yer almaması, son derece doğal ve zaruridir.

Bununla birlikte oyuncumuz Moussa Sow’un, Sivasspor maçında görevlendirilmemiş olması sportif bir tercih olup; konu ile ilgili gerekli açıklama, Teknik Direktörümüz Ersun Yanal tarafından maç öncesinde de yapılmıştır.

Hocamız Sayın Ersun Yanal’ın tercihi, -forma numarası ne olursa olsun- çubukluyu en iyi temsil edecek olan oyuncuların sahada yer alması yönündedir.

Bunun dışındaki spekülasyonlara itibar edilmemesini, kamuoyundan rica ederiz."


CİHAN