"İspanya bir Brezilya değil"

Brezilya'nın efsane ismi Pele, İspanya'nın futbolunu çok beğendiğini belirtse de 1970 yılında Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya kadar iyi oyuncuları olmadığını iddia etti.

İspanya bir Brezilya değil
05 Temmuz 2012 Perşembe 13:34 tarihinde eklendi, 1.221 kez okundu.

 

Pele, şu anki İspanya takımına duyduğu beğeniyi dile getirse de, Vicente Del Bosque'nin öğrencilerinin 1970 yılında Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya kadar iyi olmadıklarını öne sürdü.
 
Üst üste üç büyük turnuvayı kazanna İspanya, bunu başaran ilk üle olmasıyla şu anda tarihin en iyi takımı olarak değerlendiriliyor. Buna rağmen Pele, 42 yıl önce Meksika'da zafere ulaşan Brezilya'nın daha büyük oyunculara sahip olduğu görüşünde olduğunu söyledi.
 
Reuters'e konuşan efsane isim, "Eğer oynuyor olsaydım, biz kazanırdık, buna şüphem yok. 1970 takımı diğer takımların da kendielrini ölçtüğü standarları çizdi. Karşılaştırmalar her zaman olacaktır ancak onları bireysel olarak kıyaslayamazsınız. Fakat 1970 yılındaki Brezilya takımı, sadece iki veya üç iyi oyuncusu olan İspanya'dan daha iyi oyunculara sahipti. Fakat şüphesiz bu İspanya takımı son iki jenerasyonda izlerken en keyif aldığım takım durumunda." ifadelerini kullandı.
 
Mario Zagallo'nun 1970 yılındaki kadrosunda, çoğu otoriteye göre dünyanın en iyi futbolcusu kabul edilen Pele'nin yanısıra Carlos Alberto, Clodoaldo, Jairzinho, Gerson, Tostao ve Rivelino gibi isimleri de vardı.

goal.com