Madrid'te mini milli zirve

Uluslararası Futbol ve Teknoloji Konferansı'na katılmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'te bulunan (A) Milli Futbol Takımı Antrenörü Tayfun Korkut, burada milli futbolcular Arda Turan, Hamit Altıntop ve Nuri Şahin ile görüştü.

Madridte mini milli zirve
10 Şubat 2012 Cuma 18:35 tarihinde eklendi.

Tayfun Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atletico Madrid takımında forma giyen Arda Turan ile Real Madrid'te oynayan Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'in kendileri için çok önemli oyuncular olduklarını söyledi. 
    
Bu oyuncuların İspanya'nın büyük takımlarının formalarını giydiklerini kaydeden Tayfun Korkut, Arda Turan'ın Atletico Madrid'de devamlılık sağlayabildiğini, Hamit'in tecrübeli olduğunu, Nuri'nin ise kadroya girmekte zorlandığını belirtti. 
    
Tayfun Korkut, futbolda inişli çıkışlı dönemlerin olabileceğinin altını çizerek, şunları söyledi: 
    
''Önemli olan onların morallerinin yüksek olması. Burada onların iyi ve çabuk adapte olmaları gerekiyor. Özellikle Real Madrid'de Nuri'ye şans gelecek ve o da en iyi şekilde değerlendirecektir. Borussia Dortmund'ta ne kadar kaliteli olduğunu hepimiz gördük. Burada adaptasyon süresi var. Madrid büyük bir kulüp, kolay da değil, bunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Sadece 'neden oynamıyor' diye bakmamalıyız. O takımın içinde 25 üst düzey futbolcu var. Gelişmesi için çok önemli bir kulübe geldi.'' 
     
-Avcı-Mourinho görüşmesi- 
     
''Nuri ve Hamit'in durumuyla ilgili Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile konuşma olasılığınız oldu mu'' sorusuna ise Tayfun Korkut, ''Abdullah hocamız kısa bir süre önce buradaydı, görüşme şansı oldu. Tabii ki biz onlarla sürekli bağlantı içinde olacağız. Futbolcularımızın son durumunu takip edeceğiz ama sonuçta oynayıp oynamama kararlarını veren biz değiliz. Bizim için önemli olan futbolcunun hazır olması. Futbolcular dönem dönem zorluklar içinde olabilir ama bize geldiklerinde iyi bir şekilde gelmelerini istiyoruz'' cevabını verdi. 
    
Tayfun Korkut, Madrid'deki 3 milli futbolcunun da ''morallerinin iyi'' olduğunu vurgulayarak, ''Dünyanın belki en iyi liginde top koşturuyorlar. Bunu unutmamamız gerekiyor. Maç esnasında az süre alsalar bile, çalıştıkları ortam, antrenmanlar üst düzey. Bunlar da bir futbolcuya her gün katkı sağlıyor'' görüşlerini dile getirdi. 
    
Trabzonsporlu Burak Yılmaz'ın Atletico Madrid'e gidebileceği yönünde çıkan haberlerle ilgili yorumda bulunmak istemediğini söyleyen Tayfun Korkut, İspanya'da daha önce forma giymiş bir futbolcu olarak Türkiye'deki genç futbolculara ise şöyle seslendi: 
    
''Avrupa'nın önemli liglerinde oynayabilecek kaliteli Türk futbolcularımız var ama önemli olan devamlılığı sağlamaktır. Bu bizim için önemli. Burak ya da başkası olsun, bunların Avrupa'ya gitme şansı olabilir. Önemli olan onu değerlendirmek ve buraya geldiğinde devamlılığı sağlamak. Bizim yetenekli futbolcularımızın, bir yere gidip de oynamamak veya kötü bir dönem geçirmemek için bu transferlere dikkat etmesi lazım. Avrupa'da top oynamak farklı, daha üst düzey mücadele vermek zorundasınız. İnşallah yetenekli futbolcularımızı iyi liglerde görürüz ve milli takım için faydalı olurlar.''