Sivas'a veda etti

Sivasspor Teknik direktörü Rıza Çalımbay sezonun son maçıyla birlikte görevini tamamlayacağını belirterek, "Artık ayrılık vakti geldiğini düşünüyorum. Yönetimimizle de görüşerek bu kararı aldık." dedi.

Sivasa veda etti
16 Mayıs 2013 Perşembe 15:42 tarihinde eklendi.

 

Sivasspor'da 2.5 sezon görev yapan Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi. Çalımbay Sivasspor'un ligdeki son Sanica Boru Elazığspor maçıyla görevini tamamlayacağını ve yeni sezonda tekrar görev almayacağını söyledi.
 
Sivas'ı zor bir dönemde devraldıklarını ve yönetimin kendilerine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirerek, takımı görev aldıkları sürede iyi yerlere getirmeye çalıştıklarını belirten Çalımbay, bunu da sağladıklarını belirtti. Özellikle şike sürecinde zor günler geçirdiklerini ve bu sıkıntılara her zaman göğüs gerdiklerini ve iyi mücadele ederek play-off'a kadar çıktıklarını belirten Çalımbay, bu sene de Türkiye Kupası'nı hedeflediklerini, yarı finale kadar geldiklerini ve finali istedikleri ama ummadık bir mağlubiyet ile bunu gerçekleştiremediklerini kaydetti.
 
'AYRILIK VAKTİ GELDİ'
 
Çalımbay özellikle bu sezon bariz hakem hatalarına maruz kaldıklarını, bunu zaman zaman tek başına göğüslemeye çalıştığını ifade etti. Sivasspor'da 3 sezona yakın görev aldıklarını belirten Çalımbay, "Artık bence ayrılma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Biz Sivas'tan iyi şeylerle ayrılmak istiyoruz. Biz burada ekibimizle çok mutlu bir aile gibi çalıştık. Çalışmamızı aksatan, bize karışan olmadı. Yönetim kurulumuz olsun, taraftarımız olsun sonuna kadar desteğini verdiler. Biz buradan çarşıya çıktığımızda taraftardan da iyi şekilde destek gördük. Sıkıntılar, sevinçli günlerimiz oldu. Stresli sıkıntılı günler de yaşadık ama hiç bir zaman da bunları ne gündeme getirdik ne başka şey düşündük. Sivas'ın maçlarına baktığınız zaman ligin ikinci yarısında kendi sahasında en çok maçı kazanan tek takımız. Tek Beşiktaş'a yenildik ve hakem hataları ile yenildik. İkinci yarı biz çok iyi bir grafik çizdik, Türkiye Kupası'nda yarı finale kadar geldik. O maçı şanssız şekilde kaybettik. Ben takımımla iki kulvarda da mücadele ettiği için gurur duyuyorum. Son maçımızı oynayacağız. O yüzden bugünden açıklıyoruz. Biz teknik ekip olarak Sivasspor'daki görevimizden ayrılıyoruz. Bu ayrılık karşılıksız değil. Biz son maçtan sonra başkan ve yönetim kurulumuzla konuştuk ve 'Biz devam etmiyoruz, ama çok memnunuz belli bir süre ayrılmanın iki tarafa da faydası olacağını inanıyoruz' dedik ve ayrıldık. Yönetimimize teşekkür ediyorum onlar devam etmek istediler ama bizim belli bir süre devam etmeme kararını arkadaşlarımızla konuşarak aldık. Beni en çok sevindiren şeylerden biri iyi şekilde ayrılmamız ve ilgili iyi bir şekilde bitirmemiz. İnşallah bundan sonra da Sivasspor çok daha iyi yerlere gelir ve buna da inanıyorum. Biz her zaman Sivaslıyız, her zaman buradayız. Ne zaman isterlerse de gelebiliriz. Belki kısa süre sonra belki yıllar sonra geri dönüş olabilir. Burası benim için bambaşka bir yer. Benim köyüm burada, akrabalarım burada, yine gelir Sivasspor'un maçlarını seyrederim." dedi.
 
'HİÇBİR TAKIMLA GÖRÜŞMEDİM'
 
Ayrılık kararı alırken hiç bir takım ile bir görüşmeleri ve anlaşmaları olmadığını belirten Çalımbay, "Biz hiç bir takımla ne görüştük ne anlaştık. Benim ve arkadaşlarımın karakterini bilsinler. Geçen sene mükemmel teklif aldık. Belki kendi istikbalimizle ilgili arkadaşlarımdan da özür diliyorum. Burada görevdeyken teklif geldi ama Sivasspor'u yarı yolda bırakmak istemediğim için bunu kabul etmedik. Sonra yine çok sevdiğim istediğim yerden teklif geldi ama mukavelemiz devam ettiği için istemedik. Yönetimimiz de buna izin vermedi. Biz Sivasspor için ekip olarak her türlü fedakarlığı yaptık ve bundan da pişman değiliz. Bize yakışanı yaptık. Biz bir yerde söz verdiysek, çalışıyorsak o takımı yüzüstü bırakmamız mümkün değil. Zor günler yaşadık. Sıkıntılar yaşadık ama görevimizin başında kaldık. Ligi bitirerek görevi tamamlamak bizim için ayrı bir mutluluk. Burada çalışmaktan çok memnunuz. Bu kısa bir ayrılık olabilir. Tekrar geldiğimizde de elimizden gelen ne varsa her şeyi yapacağız."
 
TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİNİM
 
Bu sezon çalışmayı düşünüp düşünülmediği şeklinde bir soru üzerine Çalımbay, "İyi bir teklif gelirse çalışıyorum. Biz yorulmadık. Sadece beyin olarak yorulmuştuk. Ben Sivaslıyım. Buranın herşeyi benim için çok farklı. Biz mutlu günler yaşadık. Biz her zaman burada göreve hazırız ama şu anki ayrılığın iki taraf için de faydalı olacağınını düşünüyorum. Beşiktaş'ı herkes çalıştırmak ister. Ama ben böyle bir cevap verdiğimde orada benim büyüğüm, takım kaptanlığını devraldığım Samet hocamız var. Öyle bir teklif gelirse herkes seve seve çalışır. Ben illa Beşiktaş'ı istiyorum gibi yazılmazsa sevinirim. Dediğim gibi orada iyi bir hocamız var. Buna göre de başarılı. Biz bu sene çalışırken arkadaşlarımız boş durmadı. Bütün ülkeleri gezerek oyuncu portföyleri çıkardık. Bundan sonra daha mükemmel olacak." dedi.
 
AYRILIK KARARININ TRABZON MAÇIYLA İLGİSİ YOK
 
Kupada kaybedilen 6-0'lık maçın ayrılık kararında etkisi olmadığını belirten Çalımbay, bu kararı daha önce kendi aralarında yaptıkları toplantıda değerlendirdiklerini ve bu kararı aldıklarını belirtti. Futbolcuların ayrılık kararından tam olarak bugün haber leri olacağını belirten Çalımbay, son bir lig maçı oynayacakları için takımın etkilenmesini istemediğini dile getirdi. Sivas'a vefa borcunu ödediğini düşündüğünü söyleyen Çalımbay, "Benim içimde en küçük ukde yok. Sivas zarar görmesin diye çabaladık. Buraya çok iyi oyuncular kazandırdık. Sivas kesinlikle maddi manevi zarar etmeyecek. Şu anda Kamil, Ümit, Hakan ve Aatif var, İsterlerse Aatif'i aldıkları paranın 20-30 misline bıraksalar hemen alırlar. Kamil'e verdikleri paranın çok çok üstünü alabilirler. Kaleci Borjan da öyle." diye konuştu.
 
Toplantı sonunda Rıza Çalımbay, teknik kadrodaki ekibiyle birlikte basın mensuplarına poz verdi.