Sofuoğlu, Uşak’ta antrenman yaptı

Uşak Belediyesi tarafından Uşak-İzmir karayolu üzerinde yaptırılan ve geçtiğimiz ay içerisinde hizmete giren motor pistine antrenman yapmaya gelen dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Uşak Motosiklet Pisti'nde antrenman yaptı.

Sofuoğlu, Uşakta antrenman yaptı
28 Eylül 2013 Cumartesi 17:05 tarihinde eklendi.

Antrenman arasında açıklamalarda bulunan Kenan Sofuoğlu, "Bugün Uşak pistine antrenmana geldim. Belediye başkanımız güzel bir parkur yapmış, geçtiğimiz ay Türkiye şampiyonası burada yapılmıştı. Gelen pilotlar pisti çok beğenmişler, sürekli anlatıyorlardı ve videolarını izledim. Beklediğimden çok güzel bir parkur çıktı." diyerek şunları söyledi:

"Uşak belediyesinin bu tarz bir proje yapmasından memnun oldum. Motor sporlarındaki en büyük etki sporcuların antrenman yapabilecekleri yerler yok. Burada antrenman yapmakta çok keyifliydi. Bütün antrenmanlarımı Sakarya’da yapıyordum.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burası süper moto pisti olarak 2. adım oldu. İnşallah burası örnek olur. Spor moto şampiyonasını yapacak parkur vardı ama Avrupa şampiyonasını kaldırabilecek bir parkur yoktu.

İnanıyorum ki 2014 sezonunda buraya Avrupa Süper Moto Şampiyonası'nı getireceğiz. Şu anda pist ile alakalı her şey hazır. Viraj açısı güzel, padok alanı yapılmış, bir eksiği yok gibi gözüküyor. Pist fazla kullanılmadığı için tozlanmış, biraz daha fazla kullanılması gerekiyor.

Buraya yarışlar geldikçe pistin şu anki toz problemide kalmayacak. Sabahtan bu yana arkadaşlarımız ile antrenman yapıyorum pist düzelmeye başladı. Uşak’lılar çok şanslı böylesi, ne güzel bir parkur var. Burası yeni başlayanlar için çok güzel bir yer."

Milli sporcu Kenan Sofuoğlu, mola sonrası antrenmanına kaldığı yerden devam etti.


CİHAN