"Tarihsel anlamı olan bir galibiyet"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, hem kulüp hem de kendilerinin kariyeri açısından tarihsel anlamı olan bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Tarihsel anlamı olan bir galibiyet
28 Kasım 2013 Perşembe 23:08 tarihinde eklendi.

Mustafa Akçay, UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda 4-2 kazandıkları Apollon Limassol maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bizim açımızdan son derece önemli bir müsabakaydı. Hem kulübümüzün, hem de bizim kariyerimiz açısından tarihsel bir anlamı vardı.

Maçın başından sonuna kadar çok iyi götürdük, ancak 10 dakikalık bir uyku dönemimiz oldu. 10 dakikalık dikkat dağınıklığımız bizi zora soktu gibi gözüktü ama kısa süre sonra dengeleyerek maçı isteğimiz şekilde kapatmayı başardık. Oyuncularımızı, arkadaki departmanlarda bize destek veren herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum. Onların hepsinin bugün bizim geldiğimiz noktada çok büyük emekleri var.” dedi.

Gruptaki son maçta Lazio ile karşılaşacaklarını hatırlatan başarılı teknik adam, şu değerlendirmeyi yaptı: “Şimdi Lazio ile oynayacağız. Lazio ve bizim için önemli bir müsabaka olacak. İki takım da birincilik için mücadele edecek. Umarım centilmence ve iyi bir müsabaka olur. Sanıyorum orada da iyi bir mücadele çıkartacağız. Trabzonspor’a yakışır bir mücadele göstereceğiz.”

Akçay, Avrupa’daki başarıya rağmen yeterli desteği görüp görmedikleri sorusuna, “Şuanda üst düzey bir geri bildirimden söz edemeyiz. Yine de bir art niyet düşünmüyorum. Belki de bir karış tarafa kendimizi iyi ifade etmede başarılı olamadık diye sorunuzu cevaplamak istiyorum. Kaldı ki, Trabzonspor saygı dilenciği de yapmayacak kadar güçlü bir takımdır. Hiç kimsenin hak etmediği bir beklenti içerisinde olmayacak kadar vakurlu bir takım, camiadır. Dolayısıyla çok da dert etmiyorum.” cevabını verdi.

Akçay, bir başka soru üzerine de, doğrusunu söylemek gerekirse Avrupa’da bu kadar yüksek bir başarıyı beklemediğini ifade etti. Deneyimli hoca, gösterdikleri mücadeleden dolayı oyuncularını kutladı.


CİHAN