Van'a çadırlar kalkacak müjdesi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Erciş ilçesi ve Van'ın köylerinde çadır hayatının aralık ayı içinde sona ereceğini, Van merkezde ise ocak ayını bulacağını söyledi.

Vana çadırlar kalkacak müjdesi
16 Aralık 2011 Cuma 11:46 tarihinde eklendi, 3.297 kez okundu.

 

 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. 
     
Van'daki depremden sonra yaklaşık 35 bin vatandaşın başka illere nakledildiğini belirten Atalay, bölgede kalan vatandaşların kışı daha rahat geçirebilmeleri için 20 bin 700 konteyner siparişi verildiğini, bunların 10 binden fazlasının bölgeye ulaştırıldığını söyledi. 
     
Van merkezde 19, Erciş'te 3 yerleşim yerini konteyner alanı olarak belirlediklerini ifade eden Atalay, Van merkez köylerinde konteyner dağıtım ve kurulumunun 19 Aralık'a kadar tamamlanacağını kaydetti. 
     
Atalay, Van merkezde kesin hasar tespit çalışmalarının şiddetli artçı sarsıntılar nedeniyle uzadığını dile getirerek, Van depremi için acil yardım ödenekleri dahil olmak üzere bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerinin toplam maliyetinin 411 milyon TL olduğunu söyledi. 
     
Van merkez ve Erciş ilçesinde kurulan 14 çadırkentte yaklaşık 18 bin kişinin barındığına işaret eden Atalay, Van'daki çadır hayatının kısa bir süre sonra tamamen biteceğini vurguladı. 
     
Beşir Atalay, "Köylerde, 19 Aralık Pazar günü tamamen bitiyor. Erciş'te Aralık sonu olarak tahmin ediyoruz. Van biraz daha gecikecek. Ocağa taşacak" diye konuştu.