ATO'dan Erciş'e öğrenci yurdu

Ankara Ticaret Odası Meclisi'nin, 7.2'lik depremden zarar gören Van'ın Erciş ilçesine 200 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yapma kararı aldığı bildirildi. ATO, 5 bin battaniye ile bot, kaban ve çeşitli giyim eşyalarından oluşan yardımları taşıyan bir TIR'ı da bölgeye gönderecek.

ATOdan Ercişe öğrenci yurdu
28 Ekim 2011 Cuma 12:47 tarihinde eklendi.

 

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Meclisi'nin iki gün önce yapılan olağanüstü toplantısında Van'da deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak üzere yönetim kuruluna 500 bin lira harcama yetkisi verildi. Ekim ayı olağan meclis toplantısı gündeminin ilk sırasında da Van depremi yer aldı. Bu toplantıda, Van'ın Erciş ilçesinde yıkılan yurdun yerine yeni bir öğrenci yurdu yapılmasına ilişkin karar alındı. 
     
İlgili bakanlıklarla koordineli bir şekilde yapılması planlanan öğrenci yurdunda, etüt salonları, spor ve sosyal tesisler ile kütüphane bulunacak. 2 milyon 500 bin liraya mal olması beklenen yurt binasının yapımına en kısa zamanda başlanması planlanıyor. 
     
ATO ayrıca Van'daki hava koşullarını dikkate alarak, depremzedelerin ilk etaptaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 5 bin battaniye, bot ve kaban başta olmak üzere çeşitli giyim eşyalarından oluşan bir yardım TIR'ını da yola çıkarmaya hazırlanıyor. 
     
Açıklamaya göre, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Van depreminin büyük yıkım ve can kaybına yol açtığını, ancak ülke halkının büyük bir yardımseverlik örneği göstererek yaraları sarmak için çalıştığını ifade etti. 
     
Bezci, "Erciş'te kalıcı bir eserimiz olsun düşüncesiyle yola çıkarak, öğrencilerimiz için 200 yatak kapasiteli modern bir barınma tesisi yapma kararı aldık. İlgili bakanlıklarla istişare ettikten sonra yapımına başlayacağımız barınma tesisini 6 ay ile 1 yıl arası bir sürede hizmete sokmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.